sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Mitkä joukkueet päätyvät pudotuspeleihin? Katso täältä spekulaatiot!

Kultajuhlat 2011! Wikimedia Commons

Mm-kisoissa joukkueilla on nyt takanaan viisi tai kuusi ottelua, ja pikkuhiljaa paikkoja pudotuspeleihin aletaan jaella. Alla on sarjataulukot lohkoista, jonka jälkeen spekulaatiot tulevista otteluista ja mahdollisista sijoituksista lohkossa. Myös pudotuspelivastustajia voidaan pohtia jo tässä vaiheessa.

Tasatilanteessa ensin ratkaisee keskinäinen ottelu (tai keskinäiset), jonka jälkeen katsotaan maaliero, tehdyt maalit yms.Lohko A   P  TM:PM  O

Kanada   15   32:11     5
Ruotsi     13   30:17     6
Tsekki     10   21:15     5
Sveitsi     9     9:9         5
Saksa       6     7:17       5
Latvia      4     9:22       6
Ranska     3     8:14       5
Itävalta     3     6:17       5


Lohkon voittaja lienee Kanada, joka kohtaa vielä Sveitsin ja Itävallan. Vastaavasti ainoalla todellisella uhkaajalla (olettaen, että Itävalta-pelistä tulee varmat kolme pistettä) Ruotsilla on yksi ottelu enemmän pelattuna, joten se tuskin nousee ohi.

Lohkon jännittävin kamppailu lienee etukäteen taistelu viimeisistä pudotuspelipaikoista. Edes Tsekki ei voi olla vielä varma pääsystä play-offeihin, sillä Saksa vaanii neljän pisteen päässä. Saksan ja Tsekin keskinäinen ottelu 10.5 ratkaisee paljon, sillä Saksan viimeinen vastus on Itävalta, jolta se voi ottaa kolme pistettä. Sveitsin kannalta tilanne lohkon jatkoonpääsyn suhteen on mielenkiintoisempi, sillä se kohtaa enää kaksi kovaa maata, Kanadan ja Tsekin. Mikäli Saksa ottaa yhden voiton, kun Sveitsi häviää kaksi peliä, jäävät nämä maat tasapisteisiin. Tällöin Sveitsi menee kuitenkin jatkoon. Sveitsi voi nousta vielä tosin lohkossa kolmanneksi ohi Tsekin.

Putoamiskamppailussa Itävalta tarvitsee pisteitä Saksalta, sillä Kanadaa vastaan pisteitä ei liene tulossa. Ranskalla on vielä tärkeä peli Latviaa vastaan. Molemmat maat kaipaavat pisteitä, kuten myös Latvia, joka on vain pisteen edellä näitä kahta. Latvian ja Ranskan kamppailussa molemmilla on pakkovoiton paikka. Latvian tippuminen sarjaporrasta alaspäin olisi yksi kisojen suurimpia yllätyksiä.

Ennuste lohkon jatkoonmenijöistä:

Kanada (1.)
Ruotsi
Tsekki
Sveitsi

Lohko B  P   TM:PM   O

Venäjä    12    25:11    5
Suomi     12    16:5      5
USA       12     14:9      5
V-Venäjä  10   15:14   5
Slovakia   7     11:11    5
Norja      6       10:20    6
Tanska   4        10:19    6
Slovenia  0       7:19     5


Tässä lohkossa helpoin johtopäätös vedettäväksi on se, että Slovenia tippuu takaisin sarjaporrasta alemmas. Tanska otti tärkeän voiton Norjasta ja kasvatti eronsa Sloveniaan jo neljään pisteeseen. Slovenialla on vielä pelit USA:ta ja juuri Tanskaa vastaan, mutta sen tulisi päästä jenkkien kanssa vähintään jatkoajalle, jotta mahdollisuus sarjapaikkaan säilyisi. Tämä ei tule toteutumaan. Tanska lienee lohkon 7. ja Norja 6:s, ellei Norja onnistu viimeisessä pelissään kaatamaan Valko-Venäjää. Tällöin Slovakian tulisi ottaa voitto joko USA:lta tai Venäjältä.

Slovakian tilanne on mielenkiintoinen. Se mielletään edelleen "kahdeksan suuren" joukkoon, mutta nämä kisat ovat jo toiset perättäiset, jossa se on jäämässä puolivälierien ulkopuolelle. Tulevat vastustajat ovat kovia ja vähintään yksi voitto tulee ottaa, jotta mahdollisuus jatkopaikkaan on. Toki jos Valko-Venäjä häviää molemmat ottelunsa ja Slovakia voittaa yhden pelin varsinaisella peliajalla, Slovakia menee jatkoon keskinäisen ottelun voiton ansiosta. Jatkopaikka ei kuitenkaan ole enää omissa käsissä. Vastustaja Valko-Venäjä kohtaa omissa otteluissaan Suomen ja Norjan, ja etenkin Norjaa vastaan sen on mahdollista ottaa pisteitä. Valko-Venäjä voi nousta jopa pois lohkon neljänneltä sijalta, jos muut joukkueet pelaavat sopivasti ristiin.

Lohkossa ei tulla luultavasti lopussa näkemään kolmea joukkuetta tasapisteissä, sillä Suomella ja Venäjällä on edessään keskinäinen ottelu. Mikäli kaksi maata näistä kolmesta ovat tasapisteissä, etu on jenkeillä,sillä heillä on takanaan voitto keskinäisistä otteluista niin Suomea kuin Venäjääkin vastaan. Jenkeillä lienee kohtalaiset mahdollisuudet lohkovoittoon, sillä vastaan tulee pisteautomaatti Slovenia. Tosin viimeinen vastus Slovakia saattaa olla melko haastava joukkue, sillä heillä on pakkovoiton paikka pelissä.

Suomella on vielä pelit Valko-Venäjää ja Venäjää vastaan, eikä näistä nyt tuloksia uskalla kauheammin veikkailla. Voi päätyä miten vaan. Venäjänkin ottelut Suomea ja Slovakiaa voi päätyä miten vaan.

Suomen kannalta lohkon ykkös- tai kakkospaikka olisi suotava, sillä silloin vastaan asettuisi näissä kisoissa toistaiseksi heikommin pelanneet joukkueet, eli Tsekki tai Sveitsi. Muussa tapauksessa vastustajiksi tulee joko Kanada tai Ruotsi, jotka ovat olleet vakuuttavia läpi koko turnauksen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti