keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Suomelle viestin kultaa ja hopeaa!

Matti Heikkinen ei tällä kertaa hiihtänyt. Arkistokuva.
Sotshi. Suomen parisprinttijoukkueet ovat tuoneet Suomelle kaksi mitalia lisää olympialaisista. Naisten kaksikko Aino-Kaisa Saarinen/Kerttu Niskanen olivat hienosti toisia Norjan jälkeen. Suomen miehet Sami Jauhojärvi/Iivo Niskanen ottivat kultaa ennen Venäjää ja Ruotsia.

Naiset aloittivat Suomen päivän hienosti ottamalla jo alkuerässään suvereenin voiton. Finaalissa Norja oli liian kova, kun Marit Björgen repi eroa omilla osuuksillaan Niskaseen. Suomi onnistui kuitenkin tulemaan maaliin reilut 10 sekuntia ennen Ruotsia ja Saksaa. Täten Suomi otti toiset mitalinsa naisten hiihdosta.

Miesten kilpailusta tuli hieno taistelu. Ensimmäiset osuudet hiihdettiin melko tasaisesti. Iivo Niskanen onnistui lähtemään viidennellä osuudella Saksan ja Venäjän kanssa karkumatkalle, ja viimeisellä osuudella Sami Jauhojärvi onnistui hinaamaan Suomen ensimmäiselle sijalle.

Kilpailussa oli myös paljon dramatiikkaa. Norja taittui jo aikaisessa vaiheessa ja jäi kauas kärjestä. Viimeisen osuuden viimeisessä laskussa Jauhojärven takana hiihtänyt Saksan hiihtäjä kaatui, ja hetken aikaa oli ilamssa kysymysmerkkejä siitä, tuleeko Suomelle diskaus. Näin ei kuitenkaan käynyt, joten Suomi otti ensimmäisen mieshiihtäjien mitalin ja ensimmäisen kullan sitten vuoden 2002 Salt Lake Cityn olympialaisten, kun Samppa Lajunen otti yhdistetyssä kultaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti