tiistai 22. syyskuuta 2015

Liigan alkukauden Top- ja Flop-3


Liigakausi on saatu Suomessa jo käyntiin, ja alkukierroksilla on ollut niin onnistujia kuin epäonnistujiakin. Joukkueina erityishuomiota saavat SaiPa ja Kookoo, kun taas Blues voidaan huoletta laittaa floppeihin useastakin syystä.

TOP-3

1. KooKoo

Olkoonkin, että joukkue on pelannut vasta viisi ottelua (tosin yhden monia muita enemmän), kouvolalaiset viihtyvät tällä hetkellä sarjassa kuudentena. Alku on huomattavasti parempi kuin vaikkapa Sportin vastaava viime kaudella. Joukkue on jo nyt onnistunut yllättämään ennakkoon parempia vastustajia - tosin tilanne luultavasti tasaantuu kauden mittaan, mutta ensimmäiset kierrokset ovat ainakin luoneet illuusion, että kouvolalaisten paikka on sittenkin liigakartalla.2. SaiPa

Saipa on jälleen alkukaudesta osoittanut, mihin pienellä budjetilla ja omalla syvään juurrutetulla pelitavalla voi pystyä. Seura on tällä hetkellä sarjan kärjessä, ja pistepörssissäkin sillä on kaksi pelaajaa kolmen parhaan joukossa. Tietyt täsmähankinnat ovat pitäneet joukkueen vähintään yhtä vahvana kuin viime vuonna, ja menestystä voitaneen odottaa tällä kaudella.

3. Toni Koivisto, Lukko

Lukon alkukauden yksi pirteimpiä esiintyjiä on ollut 32-vuotias konkari Toni Koivisto, joka on tehnyt kauden viidessä ottelussa tehot 4+3. Lisäksi hänen lavastaan on lähtenyt jo kaksi joukkueen voittomaalia. Ollut vahva pelaaja alkukaudesta ja johtanut Lukkoa esimerkillään tiukoissa tilanteissa voiton puolelle. Ehdottoman mielenkiintoista seurata, miten vire kantaa loppukauden ajan.

Erityismaininta: Erotuomarityöskentely on ollut huomattavasti tasaisempaa ja parempaa alkukaudesta, kuin mitä se oli viime vuonna. Tähän lienee kaksi merkittävää syytä: Jyri Rönnin palkkaaminen erotuomarijohtajaksi on tuonut tasaisuutta otteisiin kautta linjan. Toinen syy lienee Aleksi Rantalan siirtyminen Ruotsiin, minkä myötä alkukaudesta ei ole tullut yhtään täysin vihkoon vedettyä peliä tuomaritoiminnan osalta

Flop-3

1. Espoon Blues

Espoon Blues ansaitsisi oikeastaan vähintään kaksi mainintaa floppilistalla. Pelillisesti joukkue on ollut alkukaudesta surkea, mistä kertoo joukkueen saavuttamat viisi pistettä. Oikeastaan mikään osa-alue ei ole toiminut alkukaudesta. Myös yleisömäärät ovat flopanneet, osin heikkojen otteiden, osin käsittämättömän korkean hinnoittelun vuoksi. 20 euron hintainen halvin lippu on yksinkertaisesti liikaa alkukauden karkeloihin.

2. Ässät

Ässät on toinen pelillisesti flopannut seura. Se on tällä hetkellä sarjan viimeisenä yhdellä pisteellä. Surkea esitys kautta linjan, ja pelin on parannuttava vieraissa, sillä se ei pääse kotihalliinsa vielä vähään aikaan pelaamaan remontin takia.

3. Niko Hovinen, Kärpät

Iiro Tarkin tuuraajaksi hankittu Niko Hovinen on listalla, vaikka saikin alleen vain yhden pelin. Tämä yksi peli kesti noin 16 minuuttia, kunnes Pelicans pommitti entisen maalivahtinsa vaihtopenkin puolelle. Laukaukset menivät aivan liian helposti sisään. Jos Hovinen enää saa näyttöpaikkaa, tason pitää nousta, tai ura Kärpissä on ainakin ohi. Tällä hetkellä Aittokallio on valovuoden edellä maalivahtityöskentelyssä, minkä lisäksi Iiro Tarkki kunnossa ollessaan on huomattavasti parempi valinta maalille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti