tiistai 17. marraskuuta 2015

Alkukauden top- ja flop-3 suomalaiset NHL:ssä

Tekijä: Sarah Connors (Blues vs. Bruins-9306.jpg  Uploaded by Dolovis) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], lähde: Wikimedia Commons

NHL-kausi on pikkuhiljaa päässyt kunnolla vauhtiin, ja on jonkinlaisen välitilinpäätöksen aika. Suomalaisia on pelannut NHL:ssä tällä kaudella jo 29 kappaletta, ja lisää saattaa kauden mittaan olla tulossa.

Top-3

1. Rasmus Ristolainen, Buffalo Sabres

Ristolainen ei ole tämän listan ykköspaikalla pelkästään ikänsä ja viime kauteen parantuneiden esitysten takia, vaan myös huikean alkukauden takia. Vakiinnuttanut nuorella iällä paikkansa Buffalon alakerran ykkösmiehenä, ja on johtanut joukkojaan pelaamalla keskimäärin lähes 25 minuuttia ottelua kohden. Tehojakin on syntynyt mukavasti (4+7), ja tällä hetkellä Ristolainen viilettää useamman pelin pisteputkessa.

2. Mikko Koivu, Minnesota Wild

Vaisun viime kauden jälkeen Mikko Koivu on selkeästi nostanut tasoaan, ja tällä hetkellä hän on paras Wildin sentteri tehojen valossa. Tehot 3+12 alkukaudesta kertovat selvästi tason nousseen, ja Koivu alkaa olla omalla tasollaan.

3. Antti Raanta, New York Rangers

Vaikka Antti Raanta onkin pelannut vasta neljä ottelua tällä kaudella, saldo on erittäin vakuuttava Rangersin kakkosmaalivahtina. Neljä peliä, neljä voittoa ja torjuntaprosentti 95,5. Paljoa paremmin ei voisi kausi alkaa.


Flop-3

1. Mikael Granlund, Minnesota Wild

Tämän kauden piti viimeistään olla se, kun kulta-leijona "Mikke" tekee läpimurtonsa NHL:n sentterien eliittiin. Vaikka onkin pelannut kauden Wildin nimellisessä ykkösketjussa, tulokset ovat jääneet vaisuiksi. Ajautuu edelleen hieman liikaa kulmiin ja laukaus häviää selvästi NHL:n kovimmille maalintekijöille. Edes syöttösarake ei ole kompensoinut Miken alkukautta, tehot 1+6 eivät vain ole riittävän kovat joukkueensa ykkössentterille.

2. Tuukka Rask, Boston Bruins

Rask on nostanut viime kierroksilla Bruinsin kanssa tasoaan, mutta tällä hetkellä Rask ei ole siinä vireessä, kuin ennen kautta odotettiin. 12 pelatun ottelun jälkeen torjuntaprosentti on vaatimaton 89,6, samalla kun päästettyjen maalien keskiarvo on 3,02. Ei aivan Vezina-tasoiselta maalivahdilta odotetut tilastot. Rask ja Bruins tosin parantanevat kauden mittaan.

3. Valtteri Filppula, Tamba Bay Lighting

Filppula oli toinen pelaaja, jolta odotettiin kovia tuloksia alkukaudesta. Tehot 1+6 menettelevät, mutta +/- saldon ollessa -9, Valtterikin ansaitsee paikkansa tältä listalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti