lauantai 28. marraskuuta 2015

Hamiltonin mestaruus uhattuna? FIA tutkii Mercedeksen moottorit

By Nick Webb from London, United Kingdom (Lewis Hamilton) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

Lewis Hamilton on julistettu jo pari kisaa sitten F1-sarjan mestariksi, mutta tänään mestaruuden ylle lankesi mustia pilviä.

FIA on ilmoittanut, että se epäilee jonkinlaista vilppiä Mercedeksen ja Ferrarin moottorien suhteen. FIA aikookin tutkia sekä Ferrarin että Mercedeksen käyttämät moottorit F1-kauden jälkeen.

Hamiltonilta tutkitaan ainakin moottori, jolla varmistui mestaruus sekä kauden viimeisen kisan moottori. Ferrarilta tutkitaan moottori, jolla Sebastian Vettel ajoi voittoon Singaporessa.

F1-moottorit ovat FIA:n sinetöimiä heti, kun moottoria ei enää käytetä, joten tallit eivät voi jälkikäteen muuttaa moottorien asetuksia.

Tutkimus kestää FIA:n sanojen mukaan ainakin kolme päivää. Mikäli kävisi niin erikoisesti, että Ferrarin ja Mercedeksen suoritukset tältä kaudelta hylättäisiin, maailmanmestariksi nousisi joko Valtteri Bottas tai Felipe Massa, riippuen siitä, miten Mercedeksen ja Ferrarin menettämät pisteet jakautuisivat kuljettajien kesken.

Täytyy ottaa kuitenkin huomioon, että molempien tiimien hylkääminen on melko epätodennäköistä, tosin myös teoreettisesti mahdollista.

Lähde: IS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti