torstai 12. marraskuuta 2015

Kommentti: Voiko "Special onea" potkia pihalle?

By @cfcunofficial (Chelsea Debs) London (Chelsea 2 Spurs 0 Capital One Cup winners 2015) [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons

Mediassa silmukka Jose Mourinhon kaulalla kiristyy päivä päivältä. Mourinhon valmentama Chelsea tarpoo syvällä Valioliigassa, eikä otteet Euroopassakaan ole vakuuttaneet. Joukkue vaikuttaa alisuorittavan päivästä toiseen, ja viime vuoden kaltaiset otteet loistavat poissaolollaan.Mourinho sai hienon viime kauden jälkeen pitkähkön jatkosopimuksen seuran omistajilta. Tällä kaudella peli ei ole kuitenkaan sujunut, ja mediassa on kohistu Mourinhon potkuista jo kuukauden päivät. Tätä ideaa ruokkii myös seuraomistaja Roman Abramovitsin tunnettu kärsimättömyys valmentajiansa kohtaan. Esimerkiksi Carlo Ancelotti sai Chelseasta potkut heti mestaruutta seuranneella kaudella heikenneiden otteiden takia.

"Special one", valmentajavelho Mourinho, on tunnettu pelinhallintaan pyrkivästä joukkuetaktiikasta. Mourinho on voittanut urallaan jo kaiken mahdollisen, minkä lisäksi hän on onnistunut valmentamaan sekä ennakkoon kovia että ennakkoon heikompia joukkueita menestyksekkäästi niin pääsarjatasolla kuin Euroopassa. Mourinholla on meriitit, joita nykyvalmentajien on vaikea ylittää. Sen lisäksi hän ei ole vielä liian vanha valmentamaankaan.

Mourinhon saavutukset ja yhteinen historia Chelsean kanssa tukevat ajatusta, ettei Mourinho saa aivan heti potkuja. Julkisuudessa ei ole myöskään vielä uutisoitu Abramovitsin antaneen "luottamuslausetta" Mourinholle, mikä tarkoittaa yleensä varmoja potkuja viimeistään seuraavan tappion seuratessa. Näin ollen voisi olettaa Mourinholla olevan ainakin pari peliä aikaa turvata työpaikkansa.

Chelseassa vaikutetaan luottavan Joséen poikkeuksellisen paljon. Mourinho pystyy varmasti tekemään ihmeitä, mutta jonkinlainen kurssinkorjaus tulee saada aikaan mahdollisimman pian. Jos sellaista ei tapahdu, voi olla, että "Special one" ei näe enää tammikuun siirtoikkunaa, jonka aikana kurssin kääntäminen voisi parhaiten onnistua.

Henkilökohtaisesti pidetään peukkuja yllä Mourinhon puolesta, sillä hän osaa valmentaa taktisesti loistavasti. Pallonhallinta tai bussi, taktiikka on viime kausina ollut lähes poikkeuksetta oikea aina senhetkistä vastustajaa vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti