perjantai 8. toukokuuta 2015

Kommentti: Leijonat olisi kaivannut Minnesotan miehiä

Granlund meni eteenpäin kultakeväänä 2011. Kuva: Tuomas Puikkonen [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons
Suomen maajoukkue leimasi kaikki kisapassinsa jo hyvissä ajoin mm-kisojen aikana. NHL:n pudotuspeleistä ei odotettu tai ei välttämättä edes haluttu apuja. Minnesotan hävittyä Chicagolle suoraan 4-0 miehiä olisi kuitenkin ollut saatavilla kohtuullisen ajoissa. Olisiko heitä edes tarvittu?Todellisuus on, että olisi. Suomen keskushyökkääjien taso on tällä hetkellä kohtalainen, mutta MG:n ja M.Koivun saaminen olisi tuonut aivan uudenlaisen lisän joukkueeseen. Petri Kontiola ja Jarkko Immonen ovat kaukana omasta tasostaan, eivätkä nämä herrat ole juurikaan saaneet pyöritettyä omien ketjujensa kanssa peliä. Heikompia maita vastaan tämä taso riittää kohtalaisesti ainakin oman maalin puhtaana pitämiseen, mutta miten käy tulevaisuudessa?

Koivu olisi tuonut paljon johtajuutta ja taitoa, Granlund valtavasti lisää ideoita ja variaatioita Suomen hyökkäykseen. Bergenheim ja Haulakin olisivat teoriassa voineet soveltua joillekin pelipaikoille, mutta etenkin näitä kahta herraa leijonat olisivat kaivanneet.

Näillä kuitenkin mennään. Pidetään kädet ristissä, että valmennusjohto teki oikean päätöksen passien leimaamisen suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti