lauantai 2. toukokuuta 2015

Mihin katosi Leijonien vire?

Jussi Jokinen vuonna 2008. RicLaf [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons

Suomi kärsi ensimmäisessä MM-ottelussaan peräti 5-1 tappion USA:lle. Tulos itsessään ei kerro totuutta pelitapahtumista, mutta voidaan silti kysyä, miten nyt ollaan tällaisessa tilanteessa, kun esimerkiksi EHT-peleissä Venäjää vastaan Suomen peli näytti paljon paremmalta "huonommilla" pelaajilla?

Suomi pelasi valmistavissa EHT-peleissään pääosin hyvää lätkää. Joukkue puolusti ja hyökkäsi yhdessä. Sen jälkeen mukaan tuli useita NHL-miehiä, kuten myös eri maan pääsarjoissa pitkälle päässeitä suomalaismiehiä.

Todennäköisesti ongelmat ovat tällä hetkellä ketjujen kemioissa. Jussi Jokisen ja Aleksander Barkovin pelaaminen yhdessä on mielestäni yllättävää, sillä heidät erotettiin Floridassakin toisistaan, kun kemiat eivät kohdanneet parhaalla mahdollisella tavalla. Tämän taustalla taas oli luultavasti Jokiselle ja Barkoville sopiva pelityyli, jossa he rakentavat enemmän paikkoja kuin tekevät itse. Lisäksi Kontiolan ja Aaltosen peli vaikuttaa olevan tällä hetkellä kaukana niistä ajoista, kun he olivat mm-kisojen paras tutkapari. Kontiolalla ei kenties liike enää riitä täysin tähän, toisaalta taiteilija-Aaltonenkaan harvoin laukoo.

Suomelta puuttuu tällä hetkellä kivenkovat maalintekijät. Tuomo Ruutu ei sille paikalle pysty, sen osoitti jo NHL-kausi. Donskoi on hyvä tekemään peliä, mutta mennee hukkaan Jokisen ja Barkovin kanssa. Pekka Rinteen tulee tsempata maalillaan, sillä ensimmäisen pelin kaltaisella torjuntatyöskentelyllä ei kovin pitkälle mennä. Toki siihen peliin vaikutti varmasti Rinteen jet-lag.

Ensimmäisen pelin jälkeen ei tarvitse tosin painaa vielä paniikkinappulaa, mutta merkit ovat jokseenkin huolestuttavat. Jalosen tulee uskaltaa rohkeasti sekoitella ketjuja ja hakea parhaat mahdolliset koostumukset, vaikka jotain "pariskuntia" täytyisikin sekoittelun aikana hajoittaa. Kenties sillä tavalla peli saadaan valmiimman oloiseksi, ja joukkue voi alkaa pelata joukkueena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti