maanantai 20. huhtikuuta 2015

Kärpät otti kolmannen kiinnityksen mestaruuteen

Tappara tarvitsee kolme voittoa putkeen. Kuva: Santeri Kärki

Oulun Kärpät on ottanut kolmannen kiinnityksensä Liigan himoittuun mestaruuteen. Kärpät kukisti neljännessä finaalissa Tapparan jatkoerässä lukemin 3-2. 

Kärppien ja Tapparan neljäskin ottelu oli yhtä tasainen yhden maalin peli kuin aiemmat ottelut. Kärpät siirtyi ensimmäisessä erässä 1-0 johtoon Julius Junttilan maalilla. Kärpät oli kenties hieman niskanpäällä pelitapahtumissa, mutta vaarallisille paikoille ei juurikaan päästy.

Toisessa erässä mentiin paikoitellen päädystä päätyyn erittäin vauhdikkaasti, ja molemmilla joukkueilla oli paikkansa. Pekka Jormakka tasoitti heti erän alussa pelin 1-1:een. Vain reilu minuutti tästä, ja Josh Green vei Tapparan ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Esa Pirnes tasoitti kuitenkin toisessa erässä.

Kolmas erä oli muutamista hyvistä paikoista huolimatta maaliton. Tuomarit eivät halunneet ottaa roolia pelissä, eikä kolmannessa erässä nähty yhtään jäähyä.

Jatkoerässä molemmat maalivahdit olivat hyviä, ja peli oli vauhdikasta ja jännittävää. Tappara oli erän puolivälissä pahassa sillassa omassa päädyssään, ja Teemu Aalto hankki Tapparalle jäähyn laittamalla kiekon laitojen yli.

Kärpät pyöritti hyvin ylivoimaansa, muttei onnistunut sen aikana maalinteossa. Ylivoiman jälkeen Tappara ei päässyt vaihtamaan, ja Lasse Kukkosen viivaveto meni useamman pompun kautta Julius Junttilan jalasta yläilmoihin, hukkui täysin pelaajilta ja putosi lopulta hölmistyneen Juha Metsolan selän kautta Tapparan verkkoon.

Näin ollen ottelusarja on katkolla keskiviikkona Oulussa. Tässä pelissä Kärppien ei tarvitse muuttaa mitään, sillä joukkue on ollut erittäin terävä. Tapparan taas täytyy alkaa tehdä niin sanottuja "räkämaaleja", sillä se ei tällä hetkellä lauo riittävästi ja tunaroi useat ylivoimahyökkäyksensä hakemalla epätoivoista syöttöä pakin/pakkien läpi.

Torjunnat: Juha Metsola TAP 7+14+5+10=36
                  Tomi Karhunen KÄR 9+16+11+2=38

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti