torstai 15. lokakuuta 2015

Veikkausliigan kierrosennakko: tippuuko Jaro liigasta?

Arkistokuva, Wikimedia Commons

Veikkausliigassa pelataan tänään kolmen ottelun kierros, ja jokaisessa pelissä on panosta ainakin yhdelle joukkueelle. FC Inter ja FC Lahti yrittävät vielä pitää mitalitoiveitaan elossa, samalla kun VPS ja FF Jaro pyrkivät saamaan arvokkaita pisteitä säilymisen kannalta.HIFK - FC Lahti

HIFK lähtee peliin käytännössä ilman sen suurempaa panosta. Sarjapaikka on käytännössä varma, toisaalta maksimisaavutus tälle kaudelle lienee seitsemäs sija, joka sekin vaikuttaa epärealistiselta tällä hetkellä. HIFK ja FC Lahti sytyttävät varmasti yleisön, ja stadin yleisö on yleensä saanut myös HIFK:in liekkeihin.

FC Lahdella pelissä on paljon panosta, sillä voitolla se voi pitää vielä elossa ohuet haaveet pronssimitalista. Vastaavasti tappion jälkeen ero alkaa olla liian suuri kolmanteen sijaan.

HIFK lähtee peliin ilman paineita, mutta FC Lahti ottanee vieraista voiton ja säilyttänee mahdollisuutensa pysyä mukana taistelussa europaikoista.

Tulos: 1-2 Fc Lahti vie

Ilves - VPS

Ilves on tullut tällä kaudella veikkausliigaan amatöörijoukkueella, joka käy samaan aikaan töissä kuin pelaa jalkapalloa. Silti joukkue on sarjassa kahdeksantena ja turvallisesti pitämässä paikkaansa maamme pääsarjassa. Ilveksen loppukautta varjostaa Keith Armstrongin potkut, jotka johtuivat hänen käsittämättömästä toiminnastaan, kun mies valitsi MTV3:n studion liigapelin sijaan. Tässä pelissä Tammelan hurmiossa oleva yleisö saattaa siivittää tupsukorvat jonkinlaiseen suoritukseen, toisaalta uudella valmentajalla pelaava Ilves lienee etukäteen mysteeri

VPS:ltä ei ottelusta panosta puutu - kolme pistettä nyt, ja ero Jaroon alkaisi olla jo kohtuu mukavan tuntuinen sarjan päätöskierroksilla. Toisaalta jos nyt tulee tappio ja Jaro voittaa, liigapaikan säilyttäminen alkaa olla vaikeampaa. Toki VPS:llä on helpompi loppuohjelma kuin Jarolla, ja Ilves-pelistä joukkueen tulisi tavoitella vain ja ainoastaan täyttä pistepottia.

Tulos: Tammelassa tasataan pisteet 1-1 lukemin.

Inter - Jaro

Tämä ottelu lienee kierroksen eniten panosta sisältävä ottelu. Inter on Lahden tavoin vielä kamppailussa mitaleista mukana, ja kamppailussa säilyminen vaatii ehdottomasti täyttä pistepottia. Joukkueen peli on tällä kaudella ollut selkeästi Jaroa edellä, joten sellainen voisi etukäteen olla odotettavissa.

Jarolla on vastakkainen tilanne kamppailuun lähdettäessä. Se on tällä hetkellä sarjan jumbona, ja edessä on vain otteluita kärkipään joukkueita vastaan. Materiaali tälle kaudelle on ollut yksinkertaisesti liian heppoinen, joten sijoitus sarjan hännillä ei ole yllätys. Jos tänään voittoa ei tule ja VPS venyy Ilvestä vastaan, Jaron matka pois suoran putoajan paikalta alkaa olla turhan tuskainen.

Tulos: Inter voittaa 2-0

Ottelut suorana kello 18.30 alkaen Santerin Ässästä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti