perjantai 2. lokakuuta 2015

Kommentti: tuomaripeli kunnossa, peli vauhdikasta - seuraavaksi selostajia vaihtoon?

Tappara nylki Pelicansin peräti 8-2. Kuva: Santeri Kärki

Liiga on pitkästä aikaa päässyt alkukauden aikana käytännössä kuivin jaloin suunnilleen kaikista mediatilanteista, sillä tuomareista ei ole kohistu tai juurikaan ketään pelaajaa ei ole jouduttu lynkkaamaan turhien taklausten tai provosointien takia. Jyri Rönnin johtamana tuomarilinja on ollut harvinaisen johdonmukaista, ja ilman Aleksi Rantalaa se näyttäisi pysyvän tällaisena.

Yksi asia mitä Liiga voisi parantaa, on tv-näkyvyys. Nyt pelejä näkee turhan harvoin valtakunnallisilla tv-kanavilla. Tv-näkyvyys kasvattaa aina lajin kuin lajin suosiota, ja tv-näkyvyyden puute onkin vaikuttanut joidenkin lajien harrastajamääriin.

Toki näitä lähetyksiä voi katsoa myös ilmaiseksi streamien kautta, mitä kaikki eivät osaa tehdä. Joissain peleissä on jäänyt itseäni harmittamaan, että selostajien taso on surkea. Esimerkiksi Sport - Tappara -pelissä selostajakaksikko oli erittäin kuiva, ja ilmapiiri oli vaivaantunut. Ei ollut Anssi Ritarin tai Antero Mertarannan tasoista hehkutusta missään kohtaa. Peli itsessään oli tasokasta, mutta selostajien takia tuntui, että katsoja voisi nukahtaa koska tahansa.

Kenties Nelosen mediat voisivat yrittää parantaa selostajien tasoa laajemminkin? Ei kaikki selostajat ole huippuja, mutta jos katsoja joutuu lähetyksiä katsomaan, tulisi niissä olla edes kiinnostava ja räväkkä asiantuntija, joka pelastaa selostajan huonompanakin päivänä.

Selostajadilemmaa lukuun ottamatta alkukausi on ollut Liigalle napakymppi.

Mitä mieltä itse olet Liiga-pelien selostajista? Ota kantaa alla olevassa kommenttikentässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti