sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Suomi voitti nuorten jääkiekon maailmanmestaruuden!
Suomi ja Ruotsi pelasivat MM-finaalissa pidemmän kaavan kautta, mutta lopulta Rasmus Ristolainen nousi Suomen ratkaisijaksi. Myös Juuse Saros oli kuin muuri ja hänet palkittiin ottelun parhaana pelaajana.Suomi sai otteluun salama-alun, kun Esa Lindell onnistui maalinteossa jo 28 sekunnin pelin jälkeen. Saku Mäenalanen ja Teuvo Teräväinen saivat syötön tähän maaliin. Ensimmäisen erän jälkeen pikkuleijonat johtivat 1-0.


Toisessa erässä Ruotsi tuli paljon kovempaa ja riisui Suomen täysin aseista. Leijonat oli myös passiivinen, eikä pystynyt tekemään omaa peliään juuri lainkaan. Ruotsi onnistui tasoittamaan pelin 28 minuutin kohdalla, mutta Saku Mäenalanen onnistui viemään Suomen johtoon vain 45 sekuntia Ruotsin maalin jälkeen. Teräväiselle ja Artturi Lehkoselle kirjattiin syöttöpisteet.

Juuse Saros torjui Suomen maalilla peräti 25 kertaa ensimmäisessä kahdessa erässä, esittäen samalla useita paraatipelastuksia. Vastapuolella Oscar Dansk torjui 18 kertaa.

Kolmannessa erässä Suomi aloitti pelin aktiivisesti, kunnes sortui useaan turhaan jäähyyn. Oman osansa tästä otti myös tuomarit, jotka antoivat osan Suomen jäähyistä kenties liian heppoisesti. Suomi onnistui tappamaan pari jäähyä, mutta lopulta Ruotsin mylly onnistui lopulta jauhamaan maalin, kun kolmatta erää oli pelattu 11 minuuttia. Cristian Djoos onnistui tasoituksessa komealla viivalaukauksella.

Jatkoerässä Suomi ja Ruotsi pelasivat ottelua erittäin tasaisesti. Suomen vahvat yksilöt olivat kuitenkin parempia ja lopulta Suomen NHL-vahvistus Rasmus Ristolainen nousi vahvalla yksilösuorituksellaan esiin ja teki voittomaalin Danskin jalkojen välistä.

Mitali on Suomen ensimmäinen kauden 2006 kisojen jälkeen. Edellisestä mestaruudesta oli aikaa 16 vuotta. Ruotsille hopea oli ainakin ennakko-odotusten kautta pettymys. Venäjä sijoittuis kisoissa kolmanneksi, Kanada oli neljäs.


Suomalaiset miehittivät tähdistöä


Suomi miehitti myös kisojen tähdistökenttää, kun Juuse Saros, Rasmus Ristolainen ja Teuvo Teräväinen pääsivät tähdistöön. Ristolainen valittiin myös kisojen parhaaksi puolustajaksi. Teuvo Teräväinen voitti koko kisojen pistepörssin.

Tähdistö:

                             Saros

          Ristolainen ------------------- Zadorov
Forsberg ----------- Teräväinen ---------------Mantha


Paras maalivahti: Oscar Dansk
Paras puolustaja: Rasmus Ristolainen
Paras hyökkääjä: Filip Forsberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti