sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Tour de Ski päätökseen - Norja hallitsi suvereenisti

Matti Heikkinen Tour de skillä 2010. Tänä vuonna Matti keskeytti ennen loppunousua.
 Kuva: Wikimedia Commons


Tour de Skin viimeiset osakilpailut hiihdettiin tänään sekä miehissä että naisissa Alpe Cermisin rinteillä. Molemmat matkat menivät täysin norjalaisten hallinnassa, sillä naisissa Norja onnistui ottamaan kolmoisvoiton ja miehissäkin viiden ensimmäisen joukossa oli neljä norjalaista. Myös suomalaiset menestyivät kelvollisesti.

Naisissa voittoon jyräsi vastustamattomasti Therese Johaug, joka onnistui kirimään toiselta sijalta reilun 20 sekunnin voittoon. Astrid Jacobsen oli toinen ja saman maan Heidi Weng kolmas, jääden lähes 3 minuuttia kärjestä. Suomen Krista Lähteenmäki oli parhaana suomalaisena neljäs, häviten vain muutamalla sekunnilla Wengille.

Suomen panos oli muutenkin vahva, sillä Kerttu Niskanen sijoittui väkevän hiihdon jälkeen viidenneksi. Kolmantena startannut Anne Kyllönen hiipui hieman ja jäi kuudenneksi. Aino-Kaisa Saarinen oli yhdeksäs ja Riitta-Liisa Roponen 16:s.


Norja miehitti miesten kärkeä


Miesten matka sujui myös norjalaisten komennossa, kun Martin Johnsrud Sundby piti kärkipaikkansa ja Chris Jespersen sijoittui noin puolen minuutin erolla toiseksi. Norjalaisrintamaa rikkoi Itävallan pienoinen yllätysnimi Johannes Dürr, joka nousi viimeisellä etapilla Norjan Petter Northugin ohi kolmanneksi. Northug sijoittui neljänneksi ja Norjan Sjur Röethe viidenneksi.

Kaikki suomalaismiehet pääsivät 20 parhaan joukkoon. Ville Nousiainen oli parhaana 14., Lari Lehtonen 15. ja Sami Jauhojärvi 19.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti