maanantai 12. toukokuuta 2014

Neljäs päivä alkoi yllätyksillä - Sveitsi vielä nollakerhossa

Sveitsi on erittäin tukalassa tilanteessa. Kuva: wikimedia commons
Minskin neljäs päivä käynnistyi kahdella iltapäivän ottelulla. Näissä pelasivat vastakkain Slovakia ja Ranska sekä Sveitsi ja Valko-Venäjä. Molemmissa peleissä ennakkosuosikit joutuivat taipumaan ennakkoon heikompaa vastustajaansa vastaan.

Slovakia onnistui pelissään siirtymään parhaimmillaan 3-1 johtoon ja alkoi kenties jopa varmistella voittoaan. Ranska kuitenkin onnistui sisuuntumaan ja hinasi ensin itsensä tasoihin ja sitten maalin johtoon. 3-4 tilanteessa Slovakia kokeili tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Ranska onnistui vielä kertaalleen tekemään maalin tyhjiin. Ottelu päättyi lopulta Ranskan 3-5 voittoon.

Voitto oli Ranskalle kisojen toinen ja se nousi viiteen pisteeseen. Se on voittanut nyt sekä Kanadan että Slovakian. Italiaa vastaan tuli suora tappio. Slovakia on hävinnyt kaikki pelinsä ja sillä on nyt yksi piste.

Sveitsin ja Valko-Venäjän peli meni tasaisissa merkeissä. Viimeisessä erässä Sveitsi siirtyi 3-2 johtoon, mutta kisaisännät pääsivät ensin tasoihin ja lopulta ohi. Sveitsi yritti vielä lopussa vimmatusti tasoitusta kuudella neljää vastaan, mutta Vitali Koval ja alivoimanelikko kestivät. Näin ollen Valko-Venäjä nousi kuuteen pisteeseen ja jätti Sveitsin yksin nollakerhoon.

Mielenkiintoiset lohkot

Ennakkosuosikkien mokaaminen ennakkoon heikompia vastaan on asettanut lohkojen ennakkoasetelmat täysin uuteen valoon.

Suomalaisittain mielenkiintoisin tapahtuma oli Valko-Venäjän voitto Sveitsistä. Näin ollen Sveitsi ei kenties olekaan enää Suomen päävastustaja taistelussa paikasta neljän joukkoon, vaan nyt se joutuu kamppailemaan kisaisäntiä vastaan. Toki molemmista otteluista olisi hyvä saada pisteitä, sillä tappio Latviaa vastaan järkytti osittain lohkon ennakkoasetelmia.Venäjä ja USA lienevät karkumatkalla, Kazakstan lienee varma tippuja, ellei sekin onnistu venymään yllätyksiin. Latvia taistelee myös tiukasti paikasta neljän joukkoon.

A-lohkossa on myös pelattu ristiin. Lohko on melko kova ja Slovakian kolme tappiota tarkoittavat sitä, että sen pitäisi luultavasti voittaa ainakin kolme ottelua vielä päästäkseen puolivälieriin. Tosin se joutuu pelaamaan vielä Tanskaa, Italiaa ja Norjaa vastaan, joten lähtökohtaisesti jatkopaikka on mahdollinen. Pistementyksiä ei saisi enää tosin tulla. Lohkon tilanne on tällä hetkellä hieman hämäävä, sillä Norja on sen johdossa, tosin se on pelannut ennakkoon heikompia vastaan. Kanadan tappio Ranskalle ei vaikuta tällä hetkellä olevan kovinkaan tärkeä, sillä se "kuittasi" tappion voittamalla ennakkoon top 4-ään veikatun Slovakian.

Joka tapauksessa Suomi, Slovakia ja Sveitsi ovat näistä isoista nyt selkä seinää vasten. Mitään ei ole menetetty, mutta enää ei ole varaa hävitä ennakkoon heikommille ja isoja maitakin tulisi pystyä haastamaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti