lauantai 21. maaliskuuta 2015

Liigan tulokset ja analyysit tulevista peleistäSm-liigan puolivälierissä pelattiin lauantaina toiset osaottelut. Tappara, Lukko ja Jyp ottivat toisen kiinnityksen välieräpaikkaan, kun taas Saipa onnistui kotonaan yllättämään Kärpät.

Otteluiden tulokset:

Hifk - Tappara 3-4 je.

Hifk ja Tappara ratkaisivat toisen osaottelun pidemmän kaavan kautta. Hurlumhei-meiningillä pelatun ensimmäisen erän (2-3) jälkeen etenkin Tapparalla tempo laski, ja Hifk pääsi peliin paremmin mukaan. Olli Palola kuitenkin ratkaisi ottelun jatkoajalla.

Hifkin kannalta ottelusta olisi tullut ottaa voitto, sillä se olisi saattanut luoda joukkueelle aivan erilaista tekemisen meininkiä seuraaviin peleihin. Tänään joukkue sai pari maalia puolivahingossa, mutta kaatui löysähköön puolustuspeliin. Toisaalta joukkueella on vain yksi edes kelvollisesti liigatasolle kelpaava maalivahti tällä hetkellä, joten mitään aseita senkään suhteen ei tuleviin otteluihin ole. Lankisen tulisi pelata selvästi paremmin, kuten myös Hifkin puolustuksen.

Tappara marssinee tästä momentuminsa kautta selvästi edelleen jatkoon.

Blues - Jyp 0-3

Jyp pääsi ryöstämään kotiedun Bluesilta. Jyp on ollut jo kahdessa ottelussa melko selvästi parempi, joten Bluesin pitäisi päästä samaan hurmokseen kuin runkosarjan lopulla. Kahden ottelun takamatka ei tässä sarjassa välttämättä ole mitään, mutta seuraavasta pelistä Bluesin tulisi voitto napata, muuten takamatka alkaa tuntua liian pitkältä. Hyökkäykseen pitää saada enemmän tehoja, ja etenkin johtavien pelaajien tulee herätä nyt eikä viidestoista päivä.

Jyp niskan päällä, Bluesilla vielä saumat nousta.

Kalpa - Lukko 0-3

Tällä hetkellä ei näytä kovin hyvältä Kalpan kannalta. Lukko on vienyt molemmat pelit loppujen lopuksi melko selvästi, eikä Kalpa ole vielä saanut maalitiliään auki. Tuleviin peleihin tulisi keksiä jotain keinoja murtaa vastustajan puolustus. Kiekko pitää saada maaliin edes vahingossa, ja kakkoskiekoille tulee heittäytyä, vaikka siitä mustelmia seuraisikin.

Tällä hetkellä vaikuttaa kuitenkin siltä, ettei Lukkoa pystytä pysäyttämään tässä ottelusarjassa. Yhdenkin voiton saaminen vaikuttaisi olevan Kalpalle tällä hetkellä lähes mahdoton tehtävä. Onneksi jääkiekossa kaikki on mahdollista.

Saipa - Kärpät 5-3

Saipa ja Kärpät pelasivat samankaltaisen maali-iloittelun ensimmäisessä erässä kuin Tappara ja Hifk. Saipan hankkima etumatka riitti, ja joukkue pystyi yllättämään Kärpät. Yhdestä pelistä ei voi suuria johtopäätöksiä vetää, ja Kärpät on edelleen selvä suosikki jatkoon. Maalivahtipelin täytyy tosin oululaisilla piristyä, muuten Saipa saattaa järkkäillä vuosikymmenen sensaatiota tässä pudotuspelisarjassa.

Kaiken sujuessa paremmin seuraavissa peleissä, Kärpät tulevat kuitenkin jatkamaan tästä neljän joukkoon. Saipan voitto näin aikaisessa vaiheessa sarjaa tosin luo kutkuttavat asemat seuraaviin kamppailuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti