perjantai 20. maaliskuuta 2015

SM-liigan pudotuspelit alkavat - lue kaikkien otteluiden ennakot

Liigan peli keväältä 2014. Kuva: Santeri Kärki

Jokakeväinen kevään merkki on Liigan pudotuspelien alkaminen, eikä tämäkään vuosi tuo poikkeusta siihen. Säälipleijjarit on saatu pelattua ja tosipelit voivat viimein alkaa.

Pelien katsominen on mahdollista joko Ruutu.fi-palvelun kautta tai täältä.

Kärpät - Saipa

Kärpät voitti runkosarjan melko suvereenisti, ja joukkueen peli oli kasassa lähes koko kauden ajan. Keväällä meno on ollut vakuuttavaa, eivätkä muut joukkueet ole juurikaan pystyneet missään vaiheessa uhkaamaan Kärppien runkosarjavoittoa. SaiPa selvitti tiensä puolivälieriin suoraan kahdessa ottelussa säälipleijjareiden kautta. Saipalla on hyvä pelituntuma, kun taas Kärpät ovat olleet jonkin aikaa pelaamatta. Tämä saattaa olla jopa etu ensimmäisissä peleissä, tosin levänneet Kärppä-pelaajat lienevät vaarallisia ja jopa entistä paremmalla pelipäällä.

Kärpillä on huomattavasti laajempi ja tasokkaampi rosteri kuin Saipalla. Kärpillä ei vaikuttaisi juuri olevan heikkouksia. Saipa pelaa hyvin joukkueena yhteen, mutta toisinaan peli on päässyt hajoamaan pahastikin. Nyt siihen ei ole varaa tässä sarjassa, sillä yhtään peliä ei voi hävitä turhautumisen, heikon keskittymisen tai turhien virheiden takia. Saipan mahdollisuudet lepäävät hyvässä puolustus- ja maalivahtipelissä. Jos ne eivät onnistu, Kärpät jyrää jatkoon rumilla lukemilla.

Ennuste: Kärpät jatkoon voitoin 4-1. Pari tiukempaa peliä, tosin Kärpät saattaa jossain pelissä voittaa suvereenisti.

Tappara - Hifk

Tapparan ja Hifkin runkosarjat olivat oikeastaan peilikuvia toisilleen. Molempien peli ailahteli vuoristoratamaisesti kauden aikana. Tapparan synkimmät hetket osuivat ajalle ennen joulua, jolloin valmentaja Tapolan potkut olivat enemmän kuin lähellä. Keväällä joukkue on ollut hurjassa vireessä, ja tällä hetkellä tilanne näyttää samalta kuin viime vuonna - Tappara olisi menossa finaaliin. Hifkin parhaat jaksot osuivat syksylle, kevät taas oli melkoista tarpomista ja taistelua. Peli oli ajoittain melko sekaisin. Säälipleijjareissa tosin tuli kaksi voittoa putkeen, joten suunta saattaa olla ylöspäin.

Tapparalla on pelillisesti tällä hetkellä selvästi parempi joukkue. Hyökkäysvoimaa löytyy paljon, puolustus- ja viisikkopeli toimii ja Metsola on jälleen hyvässä vireessä. Pelaajilla on myös paljon kokemusta playoff-peleistä. Hifkin rosterissa on muutama tasokas hyökkääjä, mutta neljän ketjun edestä huippuosaamista ei ole Tapparan tavoin laittaa. Maalivahtipeli menee selvästi tässä sarjassa Tapparalle, sillä vaikka Metsola sulaisi, kakkosvaihtoehdotkin ovat kohtalaisia. Hifkillä on kokemattomat maalivahdit, jotka eivät vielä pysty viemään joukkuettaan kohti sitä kirkkainta.

Ennuste: Tappara voittaa sarjan, kenties 4-1 tai 4-2. Hifkin peli kaatuu siihen, että Tapparalla on vain selvästi laadukkaampi joukkue. Ensi vuonna HIFK lienee valmiimpi etenemään pidemmälle.


Muut ennakot myöhemmin!
Jyp - Blues

Tämä ennakko on kirjoitettu hieman myöhemmin kuin kaksi ensimmäistä, mutta ennakko lienee silti pätevä. Ottelusarja on etukäteen kuviteltu kenties tasaisimmaksi, eikä se ole ainakaan vielä pettänyt. Myös tunnelmaa on riittänyt vaikka muille jakaa, ja ottelupari vaikuttaisi olevan kenties kiihkein puolivälieräpareista. Vastakkain ovat kaksi työteliästä joukkuetta, joilla molemmilla on ollut kauden aikaan hyvä maalivahtipeli sekä tiivis viisikkopelaaminen. Maalivahtipuolella pisteet menevät tasan, tosin Bluesilla on pienehkö etu, sillä vaikka ykkösmaalivahti pettäisi, joukkueella on kaksi hyvää maalivahtia asettaa maalille. Jypillä on pieni altavastaajan asema tässä, sillä Rajaniemi ei ole samalla tasolla kuin Tarkki.

Jyp voittanee pienesti taitopuolen, tosin Bluesin yksilöt ovat loistaneet etenkin runkosarjan lopussa. Perrin ja Hirschovits taistelivat kovasti runkosarjan pistepörssissä, ja näiltä herroilta odotetaan onnistumisia myös pudotuspeleissä. Valmentajien taistelussa tilanne menee myös tasan, joten sarjassa odotettavissa olisi vähintään viisi peliä.

Ennuste: Jyp mennee jatkoon 4-2. Taustalla oletus siitä, että Jyp vie kaksi ensimmäistä ottelua, ja siitä on vaikea nousta. Tosin Blues on ennenkin ollut kovissa paikoissa, joten mahdottomuus heidänkään voitto ei ole.

Lukko - Kalpa

Oikeastaan kolmas ottelupari, jossa ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä. Lukko tilkitsti runkosarjan loppupeleissä puolustuspäänsä äärimmäiseen iskuun, samalla kun hyökkäyksessäkin parhaimmat pelaajat onnistuivat nostamaan tasoaan. Jos Kärpät ja Tappara eivät olisi näin kovia, Lukko saattaisi olla jopa suosikki mestariksi. Nyt se on vahva haastaja näiden takana.

Kalpallakaan eivät pelit aivan huonosti sujuneet tällä kaudella. Pekka Virran valmentama joukkue on jälleen onnistunut suoriutumaan taitojensa ylärajoilla, käyttäen etenkin hitaita lähtöjä tehokkaasti vastustajan momentumin tappamiseen. Lukko lienee aavistuksen edellä jokaisella osa-alueella, joten Kalpan pitäisi onnistua turhauttamaan Lukko joukkueena. Siihen taas pitäisi saada joku Ville Niemisen kaltainen hämmentäjä, joka Kalpalta toistaiseksi on jäänyt näkymättä. Lukossa pelaava Ville Nieminen saattaa omalla hämmentämisellään pelastaa Lukon, mikäli Kalpa jossain pelissä onnistuu voiton kääntämään.

Ennuste: Lukko on valovuoden edellä, joten sarja päättyy lukemin 4-1. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti