maanantai 30. maaliskuuta 2015

Liigan välieräjoukkueet selvillä - Tappara trillerin kautta jatkoonSm-liigan viimeisetkin pudotuspelijoukkueet ovat nyt selvillä. Päivän peleissä voittoihin purjehtivat Tappara ja Lukko, jotka jättivät vastustajansa vieraskentillä kesälomille otteluvoitoin 4-2.

Tappara ratkaisi jatkoerässä

Tapparan ja HIFK:n välinen kamppailu oli vauhdikas ja värikäs. Ottelusta ei puuttunut missään vaihessa tunnetta, ja joukkueiden väliset hallintajaksot vaihtelivat melko tasaisesti.

Ensimmäisessä erässä maalinteon avasi HIFK, jonka riveistä Joonas Rask tulitti 1-0 johdon noin 13 minuutin pelin jälkeen. Erätauolle oltiin menossa näissä lukemissa, kun Olli Palola onnistui yllättämään Ville Husson sekuntia ennen erän loppumista.

Toinen erä oli erittäin tapahtumarikas. Tappara sortui hölmöihin, tosin osittain myös aiheettomaan jäähyilyyn. Pekka Saravo sai Tapparalta 5+20 minuuttia huitomisesta, ja juuri ennen tätä Tappara oli saanut joukkuerangaistuksen.

HIFK rankaisi viidellä kolmea vastaan 30 peliminuutin jälkeen. Lauri Taipalus teki ylivoimalla 2-1, ja Saravon viisiminuuttisen aikana myös Juuso Puustinen onnistui maalinteossa.

Sitten tapahtui jotain käsittämätöntä. Tappara kavensi pelin tilanteeseen 3-2 ajassa 35:48, kun Elmeri Kaksonen onnistui ohittamaan Ville Husson siirretyn rangaistuksen aikana. Alle 30 sekuntia tästä tilanteesta, Pekka Jormakka onnistui purjehtimaan HIFK:n puolustuksen välistä ja tasoitti ottelun.

Toisen erän 3-3 tilanteesta mentiin myös jatkoerään, kun kolmas erä oli maaliton.

Jatkoerässä molemmat joukkueet joutuivat alivoimalle, mutta kummastakaan leiristä ratkaisua ei onnistuttu ylivoimalla tekemään. Tappara sai kuitenkin lopulta pitkän hyökkäyksen HIFK:n päätyyn, ja Antti Erkinjuntti ratkaisi ottelun lopulta Tapparalle. HIFKin maaliin vaihdettu Kevin Lankinen torjui useaan otteeseen Tapparan avopaikkoja, muttei mahtanut enää ratkaisumaalille mitään.

Lukko lähetti Kalpan lomille

Lukon ja Kalpan viimeinenkin ottelu oli tiukka ja tasainen, kuten sarjan kamppailut pääosin olivat olleet.

Lukko aloitti ottelun maalinteon ensimmäisessä erässä, kun Janne Lahti onnistui ohittamaan Kalpan Andy Chiodon. Näissä lukemissa lähdettiin myös tauolle.

Toisessa erässä ei tilastomerkintöjä kertynyt.

Kolmannessa erässä Lukko siirtyi 46 minuutin jälkeen jo kahden maalin karkumatkalle, kun Henrik Forsberg onnistui tekemään maalin. Kalpa kavensi 51 minuutin jälkeen Jaakko Rissasen maalilla, muttei onnistunut enää nousemaan tasoihin tai ohi. Näin ollen Forsbergin maali jäi ottelun voittomaaliksi, ja Lukko jatkaa välieriin.


Välieräparit:

Kärpät - JYP

Tappara - Lukko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti